Menu

Als u slachtoffer bent van een misdrijf met geweld, dan kunt u daardoor ernstige lichamelijke of psychische (geestelijke) problemen hebben. Dit noemen we ‘letsel’.

Heeft u een tegemoetkoming bij ons aangevraagd? En is daarna duidelijk geworden dat uw letsel erger is of is uw letsel erger geworden? Dan kunt u een aanvullende tegemoetkoming aanvragen.

Voor een aanvullende aanvraag hebben wij medische informatie nodig waarin staat dat uw letsel erger geworden is. Wij bekijken dan of u een extra tegemoetkoming krijgt. Wij sturen u hierover een brief.

Als u een extra tegemoetkoming krijgt, storten wij het bedrag binnen 30 dagen op uw rekeningnummer. Staat u onder bewind? Dan storten we het bedrag op het rekeningnummer dat uw bewindvoerder heeft opgegeven.

Twee voorbeelden van situaties waarin u een extra tegemoetkoming kunt aanvragen:

  • Na het misdrijf heeft u last van paniekaanvallen. Daarvoor bent u behandeld door een psycholoog. In onze eerste beslissing hielden wij er rekening mee dat de behandeling vier maanden zou duren. Nu is duidelijk geworden dat de behandeling ruim een jaar heeft geduurd.
  • Na het misdrijf had u een hersenschudding. In onze eerste beslissing hielden wij er rekening mee dat u langzaam weer kon gaan werken. Nu is duidelijk geworden dat de problemen erger zijn geworden en dat u uw werk niet meer kunt doen.