Menu

Bent u slachtoffer?

Bent u slachtoffer van een misdrijf met geweld? En heeft u daardoor ernstige lichamelijke of geestelijke problemen (letsel) gekregen? Bij het Schadefonds kunt u een financiële tegemoetkoming aanvragen.

Informatie voor slachtoffers 

Bent u naaste?

Is iemand uit uw gezin of familie slachtoffer van een misdrijf met geweld? En heeft deze persoon daardoor ernstig lichamelijk of geestelijk letsel gekregen dat waarschijnlijk nooit meer overgaat? Dan kunt u een financiële tegemoetkoming aanvragen.

Informatie voor naasten 

Bent u nabestaande?

Is iemand uit uw gezin of familie overleden door een misdrijf met geweld? Of door zeer onvoorzichtig gedrag van iemand anders? Als nabestaande kunt u een financiële tegemoetkoming aanvragen.

Informatie voor nabestaanden 

Bent u getuige?

Heeft u gezien dat er een geweldsmisdrijf gebeurde? Of heeft u een slachtoffer gevonden op de plek van het misdrijf? En heeft u daardoor ernstige psychische problemen (letsel) gekregen? Dan kunt u bij het Schadefonds een financiële tegemoetkoming aanvragen.

Meer informatie voor getuigen 

Schietpartijen Rotterdam

Slachtoffers, nabestaanden en naasten van de gebeurtenissen in Rotterdam op 28 september 2023 kunnen een financiële tegemoetkoming aanvragen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Meer informatie schietpartijen Rotterdam 

Tijdelijke regelingen

Naast de aanvragen van slachtoffers, nabestaanden en naasten beoordeelt het Schadefonds ook aanvragen van speciale groepen slachtoffers. Die vallen dan onder een tijdelijke regeling. Op dit moment voeren we geen tijdelijke regeling uit.

Lees over tijdelijke regelingen