Menu

Slachtoffer

Bent u slachtoffer van een geweldsmisdrijf? En liep u daardoor ernstige lichamelijke of psychische problemen op? Mogelijk kunt u een financiële tegemoetkoming krijgen van het Schadefonds. Op de pagina over slachtoffers bekijkt u de voorwaarden, veelgestelde vragen en verhalen van andere slachtoffers.

Meer informatie voor slachtoffers 

Naaste

Heeft uw naaste lichamelijke of psychische problemen (letsel) door het meemaken van een geweldsmisdrijf? Ook dan kunt u terecht bij het Schadefonds. Een voorwaarde is wel dat uw naaste ernstig en blijvend letsel heeft. Meer informatie leest u op onze pagina over naasten.

Meer informatie voor naasten 

Nabestaande

Het Schadefonds is er ook voor nabestaanden. Dit betekent dat u een aanvraag kunt indienen wanneer uw naaste is overleden door een geweldsmisdrijf of dood door schulddelict. Bekijk de pagina over nabestaanden voor alle voorwaarden en de ervaringen van andere nabestaanden.

Meer informatie voor nabestaanden 

Tijdelijke regelingen

Het Schadefonds voert ook tijdelijke regelingen uit. De tijdelijke regelingen zijn bedoeld voor een speciale groep slachtoffers. Er worden nu geen tijdelijke regelingen uitgevoerd.

Lees over tijdelijke regelingen 

Getuige

Heeft u een geweldsmisdrijf zien gebeuren, of bent u direct geconfronteerd met de gevolgen ervan? Ook dan bent u slachtoffer. Wanneer u ernstige psychische problemen heeft door de situatie, kunt u terecht bij het Schadefonds.

Meer informatie voor getuigen