Menu

Het Schadefonds geeft geen uitkering als u slachtoffer werd van een geweldsmisdrijf in het buitenland. Alleen als u in Nederland slachtoffer werd van een geweldsmisdrijf kunt u bij ons een aanvraag indienen. Sinds 1 april 2019 kunnen ook slachtoffers van een geweldsmisdrijf in Caribisch Nederland (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) een aanvraag bij ons indienen.

Bent u in het buitenland slachtoffer geworden van een geweldsmisdrijf? U kunt mogelijk wel een aanvraag indienen in het land waar u slachtoffer bent geworden. Wij kunnen de aanvraag administratief voor u afhandelen. Ook kunnen wij zorgen voor vertalingen en het doorsturen van de aanvraag naar de instantie in het land waar u slachtoffer werd. Op de beslissing over een uitkering hebben wij geen invloed. Ieder land heeft namelijk zijn eigen regels en procedures.

Deze EU-landen hebben een schadefonds: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Zover wij weten zijn er buiten Europa geen soortgelijke instantie als het Schadefonds.