Menu

Als wij uw aanvraag binnen krijgen (online of per post), kijken wij eerst of we alle informatie hebben gekregen die we nodig hebben om uw aanvraag in behandeling te nemen. Daarna krijgt u van ons een brief waarin staat dat we uw formulier hebben ontvangen.

Telefonisch contact
Ook nemen wij vaak telefonisch contact met u op om de aanvraag te bespreken. U kunt dan meer vertellen over uw aanvraag. Samen bekijken we ook of we nog aanvullende informatie nodig hebben van bijvoorbeeld de politie, uw arts of therapeut. Dit telefoongesprek geeft ons de kans om meer informatie te krijgen, waardoor wij uw aanvraag misschien sneller kunnen behandelen.

De behandeling
Als wij alle stukken binnen hebben, neemt een jurist van het Schadefonds uw aanvraag in behandeling. Hij of zij beoordeelt of u voldoet aan de voorwaarden voor een uitkering. Deze persoon stelt ook de hoogte van de uitkering vast. Heeft u uw aanvraag online ingediend? Dan kunt u online de voortgang van uw aanvraag volgen.

De beslissing
Wij proberen zo snel mogelijk een beslissing te nemen. Onze brief met de beslissing ontvangt u uiterlijk binnen 26 weken per post, maar bijna altijd ontvangt u de beslissing eerder. Als u wilt, kunnen wij u ook bellen hierover.

De uitbetaling
Als u een geldbedrag krijgt, stort het Schadefonds dit geld binnen 30 dagen na verzending van de brief op de door u opgegeven rekening. Is het geld voor een kind jonger dan 18? Dan storten wij 80 procent van de uitkering op een beleggingsrekening. Het geld komt vrij op de 18e verjaardag van het kind. De overige 20 procent van de uitkering maakt het Schadefonds over naar de rekening van de wettelijk vertegenwoordiger opgegeven IBAN.
Let op! Als u na uw uitkering van het Schadefonds nog geld ontvangt van bijvoorbeeld een verzekering of van de dader, dan moet u dit aan het Schadefonds melden.

Is uw aanvraag afgewezen?
Dan ontvangt u niets van het Schadefonds. U kunt bezwaar maken tegen onze beslissing. Lees hier hoe u dat kunt doen.