Ambities

Jij vindt werk met een maatschappelijke betekenis belangrijk? Je bent ambitieus en je wilt je ontwikkelen als jurist? Dan is het Schadefonds jouw werkgever!

Over ons

Het is prettig werken bij het Schadefonds. Er is aandacht voor mens en inhoud. Het Schadefonds biedt ruime mogelijkheden tot ontplooiing en goede carrièremogelijkheden. Bovendien is het Schadefonds centraal gelegen in de Randstad. Het kantoor is gevestigd in Den Haag. Zie routebeschrijving op onze contactpagina.

Ontwikkelen

Medewerkers bij het Schadefonds blijven zich ontwikkelen. Ons loopbaanplan bestaat uit drie opeenvolgende functies:

  1. junior juridisch medewerker
  2. juridisch behandelaar
  3. senior juridisch behandelaar

Een baan bij het Schadefonds kan een springplank zijn naar werk binnen de rechterlijke macht, het ministerie van Justitie en Veiligheid, de IND, DJI en veel andere organisaties. Van onze juristen verwachten we dan ook, dat ze zich na hun loopbaanpad oriënteren op carrièremogelijkheden buiten het Schadefonds.

Kwalificaties

Van juristen verwachten we dat ze beschikken over zeer goede analytische vaardigheden. Verder beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en een klantvriendelijke en zakelijke houding. Als collega ben je geïnteresseerd, sociaal en open. Je hebt eigenschappen die ons team versterken, waarbij we no-nonsense weten te waarderen.

Niet-juridische functies

Naast de juridische afdeling heeft het Schadefonds een ondersteunende administratieve afdeling, een stafafdeling en een afdeling bedrijfsvoering. Ook hier hebben we regelmatig mensen nodig.

Sollicitatieprocedure

Onze sollicitatieprocedure bestaat meestal uit vier ronden:

  1. selectie op basis van brief en cv,
  2. een gesprek gericht op het bepalen van je geschiktheid,
  3. een gesprek gericht op het bepalen van de match met de afdeling,
  4. een arbeidsvoorwaardengesprek.

Het afleggen van testen of het afnemen van een assessment kan ook een onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn.

Stages

Het Schadefonds vindt het belangrijk dat studenten zich in de praktijk kunnen ontwikkelen. Daarom organiseert het Schadefonds jaarlijks verschillende stages. Wij bieden ieder jaar ten minste twee stages van een half jaar voor MBO-ers met een administratieve opleiding. Daarnaast organiseren wij ieder jaar twee stages voor studenten HBO-Rechten.

Wil je meer weten over de mogelijkheid om een stage te volgen bij het Schadefonds? Stuur ons dan een brief met jouw motivatie en cv naar PO@schadefonds.nl

Meer weten?

Neem contact op met onze afdeling P&O.
T: 070 – 414 2000 of mail naar: PO@schadefonds.nl