Menu

Slachtofferhulp Nederland

Het merendeel van de aanvragers komt via Slachtofferhulp Nederland met het Schadefonds in aanraking. Werkt u bij Slachtofferhulp Nederland? Op deze pagina vindt u alle informatie om slachtoffers door te verwijzen naar het Schadefonds.
Portret van een jonge moslima

Over het Schadefonds

Het Schadefonds is er voor slachtoffers van geweldsmisdrijven, die hierdoor ernstige lichamelijke en/of psychische problemen hebben of hebben gehad. Met een eenmalige uitkering geeft het Schadefonds erkenning aan slachtoffers van situaties die nooit hadden mogen gebeuren. Om een aanvraag in te dienen hoeft er geen rechtszaak te zijn (geweest), of een veroordeling van een dader. Deze hoeft zelfs niet bekend te zijn. Wij beoordelen of er sprake is van slachtofferschap, niet van daderschap.

Tip: het Schadefonds-magazine

Heeft u ons nieuwe Schadefonds-magazine al gezien? Hierin staan interessante cases en een interview met Wendy Kloosterhof, een van de schadefondsspecialisten binnen Slachtofferhulp Nederland. U vindt het magazine bij u op kantoor.

Vragen? U kunt terecht bij de schadefondsspecialist

In elk team van Slachtofferhulp Nederland is een schadefondsspecialist aanwezig. Hij of zij is uw vraagbaak en weet wat er nodig is voor een kansrijke aanvraag.
De meeste aanvragen die ik heb ingediend waren gelukkig succesvol. Dat zijn er inmiddels meer dan honderd.
Wendy Kloosterhof, schadefondsspecialist

Andere vragen

Voor specialistische vragen kunt u terecht bij het Kenniscentrum Juridische Dienstverlening. Heeft u een vraag over individuele cases? Dan kunt u natuurlijk zelf contact opnemen met ons. Gebruik hiervoor de gegevens op onze contactpagina.

Contact opnemen

Voorlichtingen

Onze juridisch behandelaren geven regelmatig voorlichtingen bij Slachtofferhulp Nederland. Vraag aan uw teamleider wanneer er een voorlichting plaatsvindt. Staat deze nog niet op de planning? Dan kunt u online een voorlichting aanvragen.

Aanvragen

Corona

In verband met de maatregelen rondom COVID-19 zijn de voorlichtingen op locatie voorlopig afgelast. We houden de officiële berichtgevingen in de gaten. Zodra het weer mogelijk is om voorlichtingen op locatie te geven, plannen we deze opnieuw in.

Trainingen

Wilt u ook schadefondsspecialist worden? Meldt u dan aan voor de training ‘Optimaliseer jouw SGM aanvraag’ via de website van Slachtofferhulp Academie. Het Schadefonds en Slachtofferhulp Nederland verzorgen gezamenlijk het programma. Staat de training niet op de website? Geef dan uw interesse aan bij Slachtoffer Academie.